Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

понеделник, 2 октомври 2023 г.
понеделник, 2 октомври 2023 г.
1 / 1

55 състезатели ще вземат участие в планинско изкачване „Мемориал Валерий Великов“


Публикувана: петък, 7 октомври 2022 г.

55 са подадените заявки за участие във втория кръг от националния шампионат по планинско изкачване „Мемориал Валерий Великов“ в град Шумен.

Намиращото се в шуменското плато 3,3 километрово трасе ще събере за пореден път едни от най-титулуваните родни състезатели в дисциплината планинско изкачване.

Сред списъка на заявените състезатели е победителя от планинско „Шипка-Дамасцена“ Стефан Стоев (Silver Car EF-10), който продължава и до днес да държи рекорда в „Мемориал Валерий Великов“ с време от 1:42,41 минути.

Юлиян Телийски (Mitsubishi Lancer), Николай Златков (Audi S1 Quattro) и Васко Въжаров (Opel Astra) също са сред претендентите за първото място в общото генерално класиране.

Състезателния уикенд започва с три тренировъчни манша в събота стартиращи от 13:30 ч., докато за неделя преди самото състезание е планирана допълнителна warm up сесия със старт от 09:30 ч. Трита състезателни манша в неделя започват от 11:00 ч.

От към обезопасяване на трасето организационният екип е взел възможно най-добрите мерки.

„И при това състезание стриктно ще се грижим за безопасността на пилоти и публика – коментира директора на надпревара Димитър Георгиев. – По трасето има допълнителна охрана, а за публиката има обособени места, които са на високо и ще бъдат обозначени с табели. Освен това ще има поставени по трасето 86 бали със слама, които също са за безопасността на зрителите.”

Източник: Gustosport.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес