Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

сряда, 19 юни 2024 г.
сряда, 19 юни 2024 г.
1 / 8
2 / 8
3 / 8
4 / 8
5 / 8
6 / 8
7 / 8
8 / 8

Бивши и настоящи шампиони уважиха представянето на книгата "Чудото на пловдивската гимнастика


Публикувана: сряда, 16 ноември 2016 г.

Бивши и настоящи шампиони и медалисти събра представянето на най-новата книга за спорта – „Чудото пловдивска гимнастика“. В залата на спортното училище „Васил Левски“ авторът доц. Никола Ангов сподели какво го е накарало да обобщи в първия по рода си информационен труд за големите успехи и постижения на пловдивските гимнастици. Място в книгата са намерили имена като Стоян Делчев, Красимир Дунев, Велик Капсъзов, Стоян Делчев, Райчо Христов, Калофер Христозов и още много други. „Написаното остава в годините. Надявам се младите да прочетат книгата и да се вдъхновят, за да надминат досегашните постижения“, заяви Георги Титюков, заместник-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика“.

Повод за създаването на книгата е 70-годишнината на спортната гимнастика в Пловдив и още на първа страница авторът пише, че посвещава книгата си на всички, които са дали частица от себе си за успехите на спорта. За да изрази радостта си от издаването на книгата, събрала историята на гимнастиката, бяха дошли олимпийският шампион по кану-каяк Николай Бухалов, президентът на Българската федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев, футболната легенда на "Ботев" (Пд) и България Петър Зехтински, шеф на общинска дирекция „Спорт и младежки дейности“, и други. Издаването на книгата е осъществено с финансовото съдействие на Община Пловдив, а за оформянето й са използвани снимки личен архив на пловдивските шампиони по спортна гимнастика. 

Източник: Gustosport.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Флорида Пантърс Флорида Пантърс  title= 03:10 Флорида Пантърс Едмънтън Ойлърс https://winner.bg/statics/uploads/tv/3423.png
Хърватия Хърватия  title= 16:00 Хърватия Албания https://winner.bg/statics/uploads/tv/3428.png
Германия Германия  title= 19:00 Германия Унгария https://winner.bg/statics/uploads/tv/2613.png
Германия Германия  title= 19:00 Германия Унгария https://winner.bg/statics/uploads/tv/90.png
Шотландия Шотландия  title= 22:00 Шотландия Швейцария https://winner.bg/statics/uploads/tv/3428.png