Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

понеделник, 2 октомври 2023 г.
понеделник, 2 октомври 2023 г.
1 / 9
2 / 9
3 / 9
4 / 9
5 / 9
6 / 9
7 / 9
8 / 9
9 / 9

България с бронз от Световната купа по аеробика благодарение на каре пловдивчани


Публикувана: понеделник, 24 април 2017 г.

Българският национален отбор по спортна аеробика спечели бронзов медал от турнира за Световната купа "Сузуки Къп 2017", който приключи в японската столица Токио. Българският тим в състав Ана-Мария Стоилова, Дарина Пашова,Ивелина Лукаки, Антонио Папазов (четиримата са състезатели от СК "Аеробика-АМД Пловдив) и Тихомир Баротев (СК "Виолена" Хасково) завърши на трето място във финала на надпреварата в категория "Групи". Това е огромен успех и блестящо завръщане на българската спортна аеробика във възрастова група "Мъже и жени". И петимата състезатели са носители на световни и европейски титли във възрастова група 15-17 години, но започнаха да работят заедно в този състав едва от 6 месеца. 

Място сред първите 8 във финалите намериха още: Антонио Папазов - 6 място в категория "Индивидуално мъже"

Тихомир Баротев - 7 място в категория "Индивидуално мъже"

Ана-Мария Стоилова и Антонио Папазов - 7 място в категория "Смесени двойки".

Да подкрепят националния отбор в залата в Токио бяха дошли и извънредният и пълномощен посланик на България в Япония г-н Борислав Костов, заедно с други представители на българското посолство в Токио, които оказаха и неоценима помощ на Съюза по аеробика при пребиваването на отбора в японската столица.

След държавното първенство, което ще се проведе от 11 до 13 май в Боровец, на отбора предстои участие в следващия кръг от Световна купа в Кантанхеде (Португалия) в края на месец май.

Източник: Gustosport.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес