Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

понеделник, 25 септември 2023 г.
понеделник, 25 септември 2023 г.
1 / 1

България зае 31-во място в отборното на рапира на Световното в Пловдив


Публикувана: четвъртък, 6 април 2023 г.

България се класира на 31-о място в отборната надпреварата на рапира при девойките на Световното първенство по фехтовка за младежи, девойки, кадети и кадетки, което се провежда в Пловдив.

Българският тим в състав Силвия Бажлекова, Сара Младенова, Виктория Пастърмаджиева и София Цонева записа една победа и една загуба в конкуренцията на още 33 отбора.

В първия си двубой от елиминациите, за място сред най-добрите 32, фехтовачките победиха Нова Зеландия с 45:44. В следващата среща обаче българките се изправиха срещу силния отбор на Италия и отстъпиха с 5:45, което ги изпрати на 31-о място в крайното класиране.

При младежите отборът на България в състав Преслав Бончев, Васил Чепишев, Виктор Лечев и Матей Матеев завърши на предпоследното 43-о място от 44 тима, след като българските фехтовачи отстъпиха още в първия кръг от елиминациите пред тима на Швеция с 18:45.

В петък Световното първенство продължава с индивидуалната надпревара на шпага при младежите и девойките. За България ще се състезават Васил Ивакимов, Алекс Костадинов, Рахим Рашайда, Радослав Стойчев, Михаела Стефанова, Александра Сучкова, Виктория Велиславова и Рая Ягова.

Източник: sportal.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес