Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

четвъртък, 28 септември 2023 г.
четвъртък, 28 септември 2023 г.
1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

Български финал на Световното по гребане


Публикувана: събота, 22 юли 2017 г.

България ще има участник във финал на Световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 години, което се провежда в Пловдив. Борис Йотов направи отлична гонка в полуфиналите на мъжкия скиф, като се пребори за третото място, което му даде възможност да участва в битката за разпределение на медалите. Победител в неговата серия стана канадецът Тревор Джоунс. Финалът с участието на Борис е в 12.25 часа утре. 

Останалите български лодки, които гребаха на полуфиналите ще участват във финал Б. Най-близо до класиране за последната гонка беше Десислава Георгиева, която остана 4-та в своята полуфинална серия. Б финалът с нейно участие е в 09.25 часа в неделя.  Mъжката ни двойка скул Рангел Кацарски и Марио Симеонов завърши 6-та в своята полуфинална гонка и в 09.10 часа утре ще гребе на финал Б. Иван Колев (скиф, лека категория) остана пети във финал Е.

Междувременно рекордите на гребния канал в Пловдив продължават да падат, като най-добрите постижения на Световни първенства за мъже и жени до 23 години вече са 15.

Източник: Gustosport.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес