Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

четвъртък, 28 септември 2023 г.
четвъртък, 28 септември 2023 г.
1 / 1

Демонстративният отбор на World Taekwondo прави зрелищно шоу на Античния театър


Публикувана: четвъртък, 28 юли 2022 г.

На 3 август на Античния театър ще се качат 25 професионални състезатели по таекуондо, които пристигат специално в града на тепетата, за да покажат зрелищна демонстрация на корейското бойно изкуство. Демонстративният отбор на World Taekwondo е част от посланиците на този вид спорт по света. За пръв път към него се присъединяват и 10 български състезателя, които ще видим на уникалното събитие. Треньор на българския отбор е Стамен Захариев, а на корейския Ил Хан На.

По време на шоуто професионалистите ще покажат различни акробатични техники, също и т.нар. сценичен бой. Събитието е с вход свободен и започва от 20 часа. Специален негов гост ще бъде и председателят на Световната федерация по Олимпийско таекуондо д-р Чънгуон Чо.

Поводът за посещението са двете световни първенства по таекуондо – за кадети и за юноши и девойки, които започват от утре в София. В продължение на 10 дни над 3000 състезатели ще мерят сили за шампионската титла.

Тимът на World Taekwondo е съставен от професионални състезатели по таекуондо, които смаяха американската публика и със „златен бутон“ станаха финалисти в американския формат на „Got Talent“. Отборът е съставен от избрани в жестоката конкуренция на милиони спортисти в Южна Корея, където таекуондо е национален спорт, историческо наследство и забележителност.

Източник: Gustosport.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес