Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

понеделник, 2 октомври 2023 г.
понеделник, 2 октомври 2023 г.
1 / 1

Детски ММА боеве възбудиха скандал в Русия


Публикувана: неделя, 9 октомври 2016 г.

Турнир в Грозни по смесени бойни изкуства – ММА, разбуни духовете в Русия. Наравно с надпреварата за свирепите мъже се е провел и турнир за деца между 8 и 10-годишна възраст, съобщават руските медии. В Русия е забранено на ММА бойци под 21 години да се бият без предпазен шлем и протектори за глезени. Участниците между 12 и 17-годишна възраст пък трябва да са освен с нужната екипировка и с тениски, а не голи.

Състезанието е било предавано пряко по телевизията и малко след това логично намери своите яростни критици.  Един от тях е президентът на Руския съюз по смесени бойни изкуства Фьодор Емеляненко, считан за едно от най-големите имена в историята на спорта.

“Това, което се случи в Грозни е неприемливо и даже не може да бъде описано. Няма нужда да казвам, че деца под 12-годишна възраст дори не могат да посещават като зрители ММА мачове в Русия, а тук имаме 8-годишни хлапета, които се бият в клетка пред очите на щастливи възрастни.“, написа Емеляненко в социалните мрежи.

След разрастването на скандала спортният министър на Русия Виталий Мутко даде изявление по въпроса:

„Не съм гледал събитието, но доколкото знам има възрастови ограничения за подобен вид бойни изкуства. Всичко трябва да е законно – турнирите на територията на Русия трябва да спазват правилата. Вече изискахме документи и е започнато разследване. Ако това е било само шоу, това значи едно, но ако е било състезание, значи съвсем друго.“

Източник: Gustosport.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес