Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

сряда, 19 юни 2024 г.
сряда, 19 юни 2024 г.
1 / 1

Доктор "Секс" влиза в затвора за минимум 25 години


Публикувана: четвъртък, 23 ноември 2017 г.

Бившият лекар на националния отбор на САЩ по спортна е гимнастика Лари Насар е заплашен от затвор между 25 и 40 години заради сексуални посегателства над състезателки. Срещу 54-годишния медик бе заведено съдебно дело, след като седем момичета го обвиниха, че е упражнявал над тях тормоз по време на лечение в дома му в Лансинг, щата Мичиган, както и в клиниката му.

"Толкова съжалявам за всички въвлечени. Това беше кибритена клечка, която се превърна в горски пожар, изгубих контрол. Моля се всеки ден за прошка, просто искам изцеление, мисля, че е време", заяви Насар, цитиран от ESPN.

Носителката на 3 златни олимпийски медала Габи Дъглас се превърна в поредната гимнастичка, обвинила в сексуален тормоз Лари Насър. Тя се присъедини към съотборничките си - олимпийската шампионка от Лондон 2012 Макайла Марони, и Али Райсман, друга златна медалистка, които разкриха, че в продължение на години докторът е злоупотребявал с тях.

„През годините бяхме принудени да си мълчим, а някои от нещата, които преживяхме, бяха много болезнени“, заяви Дъглас.
В момента Насър е арестуван и очаква присъда по обвинения в разпространение на детска порнография и сексуален тормоз на повече от 130 жени.

Част от момичетата, които обвиниха бившия лекар на тима по гимнастика присъстваха на заседанието на съда в сряда. На него Насар се призна за виновен, обяснявайки, "че е проникнал в жертвите си без медицинска цел и без да има тяхното съгласие".

Обвиненият срещу него са за криминални действия от първа степен, защото три от момичетата са под 13-годишна възраст, а останалите са между 13 и 15. Окончателната присъда ще бъде произнесена от съдебните власти в Мичиган през месец януари.

"Съжаляваме за спортистите, засегнати от Лари Насар. Вярваме, че жените, които дадоха сведения пред следователите от Мичиган, искаха случаят да завърши с признаване на вината от страна на лекаря, а и ние смятаме това признание на тези ужасни действия като много важно. Добре е, че делото ще приключи без допълнителен тормоз над жертвите", написаха от Американската федерация по спортна гимнастика.

Източник: Gustosport.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Флорида Пантърс Флорида Пантърс  title= 03:10 Флорида Пантърс Едмънтън Ойлърс https://winner.bg/statics/uploads/tv/3423.png
Хърватия Хърватия  title= 16:00 Хърватия Албания https://winner.bg/statics/uploads/tv/3428.png
Германия Германия  title= 19:00 Германия Унгария https://winner.bg/statics/uploads/tv/2613.png
Германия Германия  title= 19:00 Германия Унгария https://winner.bg/statics/uploads/tv/90.png
Шотландия Шотландия  title= 22:00 Шотландия Швейцария https://winner.bg/statics/uploads/tv/3428.png