Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

вторник, 25 юни 2024 г.
вторник, 25 юни 2024 г.
1 / 3
2 / 3
3 / 3

Дъщеричката на Петър Мерков най-впечатляваща от българите на европейското по кану-каяк в Пловдив


Публикувана: петък, 14 юли 2017 г.

Дъщеричката дъщеричка на двукратния олимпийски вицешампион от „Сидни 2000” Петър Мерков и съпругата му Мария Цер – 5-годишната Анджелика-Гая, остави най-силни впечатления досега от българите в първите два дни от европейското първенство по кану-каяк за мъже и жени в Пловдив. Малката красавица изненада приятно всички участници в официалната церемония по откриването на шампионата на Стария континент в четвъртък вечер пред трибуните на гребния канал с уникалното си изпълнение на песента „Извор вода” заедно с пловдивската формация за автентичен фолклор „Куклици”. На откриването присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, президентът на Европейската асоцията по кану-каяк (ЕСА) Алберт Уудс, председателя на БФКК Васил Мирчев, зам.-кметът на Пловдив Георги Титюков, двукратният олимпийски шампион от „Барселона 1992” Николай Бухалов, депутати, общински съветници и стотици граждани.  „Усилията на държавата, общината и БФКК превърнаха Пловдив в един от световните центрове на гребните спортове. Тук е елитът на европейския кану-каяк начело с 6 лодки – олимпийски шампиони от Игрите в Рио де Жанейро. Искрено се надявам, че тези, които са тук за първи път ще запазят България и Пловдив в сърцето си и ще се връщат с голямо желание”, заяви министър Кралев, който пожела успех на 13-те български гребци, разпределени в 10 лодки.

Засега обаче пожеланията на Красен Кралев не се сбъдват и през първия ден нито една от българските лодки не успя да се класира за финал „А” и битката за разпределението на медалите. 376 хилядни не стигнаха на Мирослав Кирчев, за да влезе в големия финал в единичния каяк на 1000 метра, като българинът финишира четвърти в полуфиналната си серия след Алех Юрения (Беларус), олимпийския шампион Том Лийбшер (Германия) и Джонатан Бойтън (Великобритания). Четворката ни каяк при мъжете в състав Тодор Колевски, Велиян Бъчваров, Кристиян Душев и Христо Реков завърши шеста в полуфиналната си гонка на 500 метра, а за финал „А” се класираха първите три лодки.  В единичното кану на 500 метра 19-годишният пловдивчанин Ангел Кодинов остана пети в серията си, от която директно за финала се класираха първите трима, и се наложи да гребе в късния следобед в петък на репешажите. Там голямата надежда на спортен клуб "Чепилски" (Пд) завърши четвърти в своята полуфинална серия, а за "А" финал се класираха първите три лодки. Двойката ни каяк при жените на 500 метра Даниела Недева и Анастасия Лавренова остана на седмо място в своята серия, но успя да се класира за полуфиналите.

Надпреварата продължава в събота и неделя при вход свободен на гребния канал, като най-големите ни надежди за титла и медал са свързани със световната и европейска шампионка Станилия Стаменова, която ще участва в спринта на 200 метра кану.

Източник: Gustosport.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Колумбия Колумбия title= 01:00 Колумбия Парагвай https://winner.bg/statics/uploads/tv/3426.png
Флорида Пантърс Флорида Пантърс title= 03:10 Флорида Пантърс Едмънтън Ойлърс https://winner.bg/statics/uploads/tv/3423.png
Бразилия Бразилия title= 04:00 Бразилия Коста Рика https://winner.bg/statics/uploads/tv/3426.png
Франция Франция title= 19:00 Франция Полша https://winner.bg/statics/uploads/tv/3425.png
Франция Франция title= 19:00 Франция Полша https://winner.bg/statics/uploads/tv/2613.png
Нидерландия Нидерландия title= 19:00 Нидерландия Австрия https://winner.bg/statics/uploads/tv/3425.png
Нидерландия Нидерландия title= 19:00 Нидерландия Австрия https://winner.bg/statics/uploads/tv/3428.png
Франция Франция title= 19:00 Франция Полша https://winner.bg/statics/uploads/tv/90.png
Дания Дания title= 22:00 Дания Сърбия https://winner.bg/statics/uploads/tv/3425.png
Дания Дания title= 22:00 Дания Сърбия https://winner.bg/statics/uploads/tv/2613.png
Англия Англия title= 22:00 Англия Словения https://winner.bg/statics/uploads/tv/3428.png
Англия Англия title= 22:00 Англия Словения https://winner.bg/statics/uploads/tv/3425.png
Дания Дания title= 22:00 Дания Сърбия https://winner.bg/statics/uploads/tv/90.png