Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

сряда, 19 юни 2024 г.
сряда, 19 юни 2024 г.
1 / 3
2 / 3
3 / 3

Джовани Лонарди поведе в 68-та Колоездачна обиколка на България


Публикувана: петък, 2 юли 2021 г.

Италианецът Джовани Лонарди поведе след първия етап на 68-то издание на Колоездачната обиколка на България, която стартира вчера. На финала на първия етап София – Пловдив, който бе дълъг 178 километра, колоездачът на Bardiani Pro Team бе най-бърз в спринта и успя да финишира първи. Той получи купата за етапен победител от заместник-кмета по спорт на Община Пловдив Георги Титюков, а жълтата фланелка за временен лидер му бе връчена от Величко Родопски, изпълняващ длъжността кмет на Пловдив. Управителят на ОП „Многофункционална спортна зала Пловдив“ Евелина Апостолова връчи фланелката за най-добър катерач на Рожа Балаш, който взе и приза за активност, след като бе лидер по голяма част от трасето.

„Благодаря лично на кмета на Община Пловдив Здравко Димитров, който отново ни оказа неоценима помощ и въпреки че по здравословни причини не успя да присъства, направи много за успешното протичане на първия етап на тазгодишното издание на обиколката. Вече имам разговори с него да превърнем Пловдив в естествен център на колоезденето в България и съм сигурен, че това ще се отрази благоприятно и на града, и на колоездачите, защото условията, които Пловдив предлага, могат да се видят в много малко европейски страни“, заяви при награждаването на първенците в етапа президентът на федерацията Драгомир Кузов.

Днес Обиколката продължава с втория етап Пловдив-Троян, който стартира точно в 14:00 часа пред Международния панаир и включва първото сериозно изкачване на Беклемето, което е от първа категория на трудност. 

Източник: Gustosport.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Флорида Пантърс Флорида Пантърс  title= 03:10 Флорида Пантърс Едмънтън Ойлърс https://winner.bg/statics/uploads/tv/3423.png
Хърватия Хърватия  title= 16:00 Хърватия Албания https://winner.bg/statics/uploads/tv/3428.png
Германия Германия  title= 19:00 Германия Унгария https://winner.bg/statics/uploads/tv/2613.png
Германия Германия  title= 19:00 Германия Унгария https://winner.bg/statics/uploads/tv/90.png
Шотландия Шотландия  title= 22:00 Шотландия Швейцария https://winner.bg/statics/uploads/tv/3428.png