Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

сряда, 19 юни 2024 г.
сряда, 19 юни 2024 г.
1 / 1

Едмонд Назарян е европейски шампион!


Публикувана: неделя, 23 април 2023 г.

Едмонд Назарян спечели европейската титла в категория до 60кг на Шампионата на Стария континент в Загреб. Българският борец се справи на финала с молдовеца Виктор Чобану.

За 21-годишния Назарян това е втора европейска титла след тази от Рим през 2020-а, която обаче беше постигната в по-ниската категория до 55кг. На миналогодишното Европейско в Будапеща Едмонд трябваше да се задоволи със сребро, а на Световното първенство в Белград също отстъпи на финала.

В самата схватка Назарян беше изключително доминиращ и спечели с технически туш, като при резултат 9:0 в негова полза имаше видео преглеждане от реферите. Те присъдиха два фаула на молдовеца и още 4 точки на Назарян за успешно хвърляне, като той събра доста по-голям от необходимия брой за категорично представяне и безапелационна титла.

“Получи ни се и може да се радваме. Продължаваме подготовката за Световното, защото то е най-важното тази година”, каза Назарян.

“Срещата тръгна хубаво и бях спокоен. Така ни се получи”, допълни шампионът. “Това е титла в нова категория спрямо предишната, когато спечелих. Тя е плод на много труд и много лишения. Благодаря на семейството ми и на моя треньор Емил Иванов, който винаги ме подкрепя и винаги е до мен.

Благодаря и на цяла България за подкрепата, както и на семейство Ганчеви, защото без тях нямаше да върви нашият спорт”, каза още Назарян.

Източник: sportal.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Флорида Пантърс Флорида Пантърс  title= 03:10 Флорида Пантърс Едмънтън Ойлърс https://winner.bg/statics/uploads/tv/3423.png
Хърватия Хърватия  title= 16:00 Хърватия Албания https://winner.bg/statics/uploads/tv/3428.png
Германия Германия  title= 19:00 Германия Унгария https://winner.bg/statics/uploads/tv/2613.png
Германия Германия  title= 19:00 Германия Унгария https://winner.bg/statics/uploads/tv/90.png
Шотландия Шотландия  title= 22:00 Шотландия Швейцария https://winner.bg/statics/uploads/tv/3428.png