Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

събота, 9 декември 2023 г.
събота, 9 декември 2023 г.
1 / 3
2 / 3
3 / 3

Еврошампионката Мария Йовкова и националният треньор с почетни плакети от министър Кралев


Публикувана: сряда, 2 август 2017 г.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни плакети на европейската шампионка по тенис на маса за девойки Мария Йовкова и на треньора на националния ни отбор Асен Асенов. Мария получи и премия от 1000 лв., осигурена от Фондация "Български спорт", която й бе връчена от члена Управителния съвет Пламен Кръстев. Асеновградчанката триумфира на двойки с унгарската си партньорка Фани Харастович на Европейското първенство за кадети и кадетки, юноши и девойки в Гимараеш (Португалия). На финала двете надиграха натурализираните китайки, представяли Азербайджан Нин и Чен с 3:2 гейма.
На срещата в кабинета на министъра присъстваха още председателят на Българската федерация по тенис на маса Стефан Китов, председателят на клуба, в който тренира Мария "Стоянстрой" Стоян Сариев и генералният секретар на федерацията Цветомир Цонев.
Стоян Сариев е собственик и на Частна английска гимназия "Стоянстрой" в Пловдив, в която се обучава Йовкова. Училището залага много сериозно на физическата подготовка на своите възпитаници и разполага с отлична спортна база, като министър Кралев пое ангажимент да осигури средства за поставянето на специална подова настилка за тенис на маса в една от залите. 

Стефан Китов благодари на министъра за доброто партньорство с федерацията и за грижите, които ММС полага за треньорите и състезателите. 
По време на срещата стана ясно още, че предстои ремонт и на залата по тенис на маса на спортен комплекс "Диана", който ще бъде извършен от Национална спортна база ЕАД. Мария Йовкова е първата българка след Даниела Гергелчева, която стъпва на европейския връх в тениса на маса. Гергелчева спечели титлата на Стария континент през далечната 1990 година.

Източник: Gustosport.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria