Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

вторник, 26 септември 2023 г.
вторник, 26 септември 2023 г.
1 / 1

Гари Каспаров ексклузивно пред БНТ


Публикувана: сряда, 17 август 2022 г.

Световният шампион по шахмат Гари Каспаров даде ексклузивно интервю за Българската национална телевизия. Каспаров, който след края на своята спортна кариера влиза в руската политика, става лидер на партия, критична към управлението на Владимир Путин, поради което е подложен на репресии, разговаря с водещия на сутрешния блок „Денят започва“ по БНТ 1 Симеон Иванов.

„Войната започна преди 8 години, трябва да сме наясно с това, началото на войната срещу Украйна, започната от Путин, беше на 14 февруари 2014 г. с анексирането на Крим. Тогава в Източна Украйна пропутинските групировки се опитаха да разединят страната. През 2014 г. опитът на Путин да завземе по-голямата част от Източна и Южна Украйна се провали и през 2022 г. той просто продължи“, коментира Гари Каспаров, който след като напуска Русия, се установява в Ню Йорк и от тогава е търсен събеседник за анализи и коментари от някои от най-реномираните световни медии.

„За изненада на Путин свободният свят в момента напълно подкрепя Украйна, макар че не предприемат всичко, което биха могли. Мерките, които до момента бяха предприети, бяха много по-малко от това, което украинците поискаха и много повече от това, което Путин очакваше“, казва още Каспаров пред Българската национална телевизия.

Гледайте интервюто на Симеон Иванов с Гари Каспаров ТУК.

Източник: Gustosport.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес