Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

вторник, 30 май 2023 г.
вторник, 30 май 2023 г.
1 / 1

Илиана Раева отказала да стане служебен министър


Публикувана: събота, 19 ноември 2016 г.

Днес в препълнената зала на Пресклуб "България" започна Общото отчетно-изборно събрание на БФ Художествена гимнастика. Президентът на централата Илиана Раева откри форума в присъствието на министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Дамата-мениджър благодари за силната подкрепа през последните 2 години от страна на министър Кралев и подчерта, че той винаги се е отнасял към художествената гимнастика като приятел. В думите на Илиана Раева прозвуча искрено съжаление, че спортът ще се раздели с министъра след подадената оставка на правителството и пожела на г-н Кралев да се върне там, където му е мястото.   В емоционална реч министърът изрази възхищение от работата на БФ Художествена гимнастика и от стореното за цялата нация – във време на толкова много омраза грациите успяха да обединят всички българи. Министър Кралев за първи път разкри кой е бил най-трудният момент за него през изминалите 2 години. "Това не беше проблемът с ЦСКА, нито допинг скандала с щангите, нито ситуацията в шахмата, сподели той. Най-трудно ми беше в деня, когато ансамбълът замина за Европейското първенство в Израел /б.а. 14 юни – нещастието с Цвети Стоянова/", каза министърът. Веднага след пристигането на нашата делегация Илиана Раева му позвънила, за да разбере мнението му за нейното решение ансамбълът да се състезава на първенството, а не да се отказва и да се върне у нас незабавно. Г-н Кралев изказал пълно съгласие и  до днес няма никакво съмнение по този въпрос, "Времето показа, че Раева е била права и това се видя в Рио", продължи министърът на спорта. Именно в тази драматична ситуация "Илиана Раева доказа, че е отличен президент", обобщи Красен Кралев. Той специално се обърна и към бившия шеф на федерацията Мария Гигова. Ако тя беше станала министър на спорта през 2001 г., спортът щеше да има друга посока, изрази съжалението си за пропуснатия шанс Кралев , но добави, че никога не е късно.       

Илияна Раева мечтае за национална база на художествената гимнастика
Президентът на БФ Художествена гимнастика Илиана Раева сподели, че мечтае художествената гимнастика да си има своя база и заслужава тази придобивка. Тя добави, че е имала подкрепата на премиера Бойко Борисов и се надява спортът да не загуби възможността за свой дом, каквито и политически промени да настъпят. “Единственото, което ме интересува, е художествената гимнастика”, заяви Раева. Новият състезателен сезон, новият състав на ансамбъла при жените, подобрението на методиката на работа в клубовете са някои от акцентите, които бяха поставени и анализирани по време на Общото събрание на федерацията. В 15 ч. делегатите започнаха да обсъждат и гласуват избора на председател, членове на управителния съвет и на комисиите.  

След като на Общото събрание бе преизбрана за втори мандат с абсолютно мнозинство /43 гласа от 43 клуба/ да ръководи художествената гимнастика, президентът на федерацията Илиана Раева благодари на делегатите за доверието и призна: “Отсега нататък единственото, което ме интересува, е художествената гимнастика. Преди два дни отказах да бъда служебен министър на спорта”. Раева добави, че се въздържала да го сподели по-рано със своите колеги, за да не прозвучи в духа на предизборната агитация. Тя заяви още, че ще изпълни всичко, което е обещала пред делегатите на форума. Събранието гласува съставите на Управителния съвет, контролната и съдийската комисия. Всички ръководни органи на федерацията имат по 15 членове.

Източник: Gustosport.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Далас Старс Далас Старс  title= 03:10 Далас Старс Вегас Голдън Найтс https://www.winner.bg/statics/uploads/tv/3423.png
Бостън Селтикс Бостън Селтикс  title= 03:40 Бостън Селтикс Маями Хийт https://www.winner.bg/statics/uploads/tv/3428.png
Крумовград Крумовград  title= 18:00 Крумовград Монтана https://www.winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png