Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

четвъртък, 28 септември 2023 г.
четвъртък, 28 септември 2023 г.
1 / 1

Йордан Йовчев регистрира първия клуб по стрийт фитнес в България


Публикувана: четвъртък, 28 юли 2016 г.

Участникът на шест олимпиади и четирикратен медалист от Олимпийски игри Йордан Йовчев създаде първия официално регистриран клуб по стрийт фитнес в България. Спортен клуб по Гимнастика и Стрийт фитнес "СТРИЙТ УОРКАУТ БЪЛГАРИЯ" ще бъде представен официално от Йовчев на турнир по атрактивния уличен спорт на 30 юли при откриването на най-новата площадка в Парк "Свети Никола". Тя е изградена от "Спорт парк фитнес - България" по проект на състезателите по стрийт фитнес и финансирана от Столична община. Състезанието се организира от Българска федерация Гимнастика със съдействието на Община Възраждане и подкрепата на Министерството на младежта и спорта.
Освен чисто спортно-състезателната част на събитието, участниците в него ще имат възможност да обменят опит и знания с деца и младежи в различни възрасти, с различни познания и умения в стрийт фитнеса и гимнастиката.В турнира се очаква да вземат участие над 120 младежи и девойки във всички възрастови групи.
Основната цел на новия Спортен Клуб "СТРИЙТ УОРКАУТ БЪЛГАРИЯ" е да повиши престижа на спорта стрийт фитнес в национален мащаб и да създаде оптимални условия за организирането му в държавен календар на различните състезания

Източник: sportal.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес