Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

понеделник, 25 септември 2023 г.
понеделник, 25 септември 2023 г.
1 / 1

Йосиф Миладинов се връща от Швейцария и ще тренира с националния отбор


Публикувана: понеделник, 16 януари 2023 г.

Олимпийският финалист и основна фигура в българското плуване – Йосиф Миладинов ще продължи в България подготовката си за игрите в Париж 2024. Пловдивчанинът ще тренира целогодишно в централизирана лагерна обстановка. От 2 февруари Миладинов е с националния отбор в Одрин.

Европейският шампион за юноши и втори при мъжете вече няма да плува в Швейцария. Предприел е промяната заради спада в резултатите след олимпийските игри в Токио, където завърши осми на 100 м бътерфлай.

„Не съм взел това решение от днес за утре. Доста мислих какво трябва да променя. Вярвам, че това е правилната стъпка, с която се надявам да се върна там, където бях преди. Няма да тренирам повече в Швейцария. Целта ще бъде покриване на нормативи за олимпийските игри в Париж“, заяви Миладинов на пресконференция.

Генералният мениджър на националния отбор Кристиян Минковски е провел серия от разговори с Миладинов и в крайна сметка е убедил Миладинов да тренира под негово ръководство.

„С Йосиф сме работили дълго време заедно, познавам го и съм сигурен, че ако продължава да се труди, ще постигне големи успехи“, заяви Минковски минути след получи приза за треньор на месец декември 2022 година в анкетата на пресклуб България.

Източник: Gustosport.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес