Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

четвъртък, 28 септември 2023 г.
четвъртък, 28 септември 2023 г.
1 / 1

Извършват профилактика на автоматичната дозаторна система на басейн "Младост"


Публикувана: четвъртък, 18 август 2022 г.

Профилактика на автоматичната дозаторна система на басейн "Младост" се извършва в момента, като част от дейностите по подготовката на съоръжението за новия плувен сезон. Това съобщи Саша Тодорова - мениджър екип на ОПК „Младост“. 

"Автоматичната дозаторна система, чрез филтриране, подава препарати за поддържане на нивата на pH и хлор в оптимални граници. Системата следи нивата на препаратите да бъдат еднакви денонощно, което е щадящо за ползвателите на басейна.", каза тя.

Параметрите по хлорното насищане на басейна се следят 3 пъти дневно, а показателите на автоматичната дозаторна система съответстват на всички изисквания на РЗИ. 

"Само преди година химията в басейна се поддържаше ръчно от служители на ОП "Жилфонд", автоматизираната дозаторна система в това отношение е улеснение. Освен това сме спокойни, че 24 часа в денонощието водата е чиста с еднакви нива на pH и хлор в нея", припомни Тодорова. 

Тя съобщи също, че през август се извършват освежителни дейности по базата на басейн "Младост": дезинфекция, почистване и пребоядисване на съблекални, коридори и общи помещения.

Съоръжението ще отвори врати за тренировки на клубовете и за посещения от пловдивчани на 7 септември.  

Източник: Gustosport.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес