Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

понеделник, 25 септември 2023 г.
понеделник, 25 септември 2023 г.
1 / 1

Кои са най-добрите ловни обувки?


Публикувана: петък, 28 юли 2023 г.

Когато става въпрос за лов и риболов, екипировката има не по-малко важна роля от самото оръжие. Важно е да имате на разположение подходящите ловджийски обувки, независимо дали вървите през горски терени през лятото, или сте изправени пред сложни зимни условия. 

За да разберем кои са най-добрите от моделите на пазара – в тази статия ще разгледаме различните видове.

Какви видове ловни обувки се предлагат?

При избор на най-добрите обувки за лов, има няколко варианта, от които може да се избира. Какви са те и с какво се различават?

Зимни

Зимните предложения трябва да са топли, водоустойчиви и удобни. Гумените варианти, както и тези изработени от синтетични смеси, които са устойчиви на вода и са в състояние да издържат на влажни и студени условия, се водят за едни от най-добрите. Обикновено са оборудвани с подметка, предоставяща допълнителна изолация и поддържаща стъпалата сухи. Някои от водещите марки, предлагащи зимни ловни обувки, са Meindl и Hanwag.

Летни

Летните трябва да са леки, дишащи и удобни. В същото време следва да предлагат достатъчно стабилност и защита. Най-добрите модели често са изработени от бързосъхнещи материали и разполагат с мрежести панели за по-добра вентилация. Брандът Verney Carron комбинира дългогодишен опит и иновации в дизайна, поради което предлага някои от предпочитаните решения на пазара.

Ловни боти и ботуши

Те са отличен избор за ловците, които прекарват дълго време на мокри места или в дълбока трева. Обикновено стигат до коляното или над него и са изработени от гума, което ги прави идеални за дъждовни области или такива с висока влажност. Сред най-добрите производители на ловни боти и ботуши, подходящи за много тежки условия, са Seeland и Percussion.

Водоустойчиви

Водоустойчивостта е от ключово значение за всеки, който трябва да се изправи пред мокри и влажни климати. Обикновено са изработени от материали, които отблъскват водата и не позволяват проникването ѝ във вътрешността на обувката. Също така осигуряват добра вентилация, като по този начин поддържат сухота и предоставят удобство. Марките Harkila и Diotto са известни с водоустойчивите си предложения, подходящи за изключително неблагоприятни условия.

Камуфлажни

Камуфлажните модели помагат да се слеете с околната среда, без значение дали сте в гората, или на полето. VikingX Denmark предлага ефективни камуфлажни обувки, създадени специално за ловните дейности.
Може да посетите физически магазини и да пробвате различни варианти, както и да разгледате колекциите от водещи марки в онлайн магазините. Възможността да сравнявате продукти и да прочетете отзиви от други потребители, също може да бъде от огромна помощ при избора на подходящия вид, споделят от оръжеен магазин Zarimex.

Избор на най-добрите обувки за лов и туризъм

За да се предпазите от наранявания и за да улесните придвижването си в природата, е необходимо да заложите на качествена подготовка. Тя трябва да се обуславя както от условията, в които ще се намирате, така и от сезона и вида на дейността. От друга страна, хората, които са по-активни и обичат да прекарват времето си навън, също може да се ползват от някои ловни обувки, които стават и за туризъм.

При избора, от първостепенно значение е комфортът поради многото часове, в които ще ги носите. След това трябва да прецените каква опора и издръжливост предоставя избрания от вас модел. Проучете каква е подметката, особено ако терените, по които ще се движите, са каменисти или хлъзгави. Теглото също е от значение. Не трябва да са тежки, но е добре да са изработени от материали, които ще ви предпазват.

Надяваме се, че тази статия ще ви помогне да направите най-добрия избор за вашето следващо ловно приключение.

Източник: Gustosport.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес