Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

четвъртък, 29 февруари 2024 г.
четвъртък, 29 февруари 2024 г.
1 / 2
2 / 2

Любо Голев се връща в Турция, оставя Колумбия

Автор: Илия Кисимов
Публикувана: вторник, 29 януари 2013 г.

Любен Голев, един от много успелите пловдивски треньори в гребането, може да се върне на работа в Турция, където по-рано подготвяше гребци. След това бе поканен на работа в Колумбия. В Кали той се захвана с кану-каяка и за кратко време работата му донесе много успехи за местния клуб „Бадже”.

Голев замина за Колумбия през 2009 година. Той бе единственият треньор в Кали, който водеше занимания на състезатели от всички възрастови групи – от 8 годишни момчета и момичета, до мъже и жени. По време на пребиваването си в „Бадже” неговите възпитаници извоюваха над 400 медала, една трета от които златни.

Близо 70-годишният специалист се прибра за отпуск в Пловдив в средата на декември 2012 година. Междувременно бе потърсен от ръководителите на истанбулския „Галатасарай”, където бе работил, с предложение да се върне отново край Босфора.

„За да бъде коректен към досегашните си работодатели в Колумбия, ги уведомих за контактите ми с „Галатасарай”. От там заявиха, че занапред в „Бадже” имат намерение да развиват и гребане. Ако се осъществи тази идея, ще се върна край Екватора. Иначе отивам в Истанбул” – категоричен е Голев.

Любен Голев е роден на 5 март 1943 г. в Пловдив. Практикува гребане от 1962 г. при Андон Субашев. Математикът (завършва третия випуск на ПУ) започва треньорска работа през 1968 г. като помощник на Субашев в Тракия. Има дял за подготовката на много от елитните ни гребци, включително олимпйските шампионки Сийка Келбечева и Стоянка Груйчева, световната шампионка Стефка Мадина и т.н.

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Денвър Нъгетс Денвър Нъгетс  title= 04:10 Денвър Нъгетс Сакраменто Кингс https://winner.bg/statics/uploads/tv/3428.png
Лудогорец Лудогорец  title= 17:30 Лудогорец ЦСКА 1948 София https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Ал Насър Рияд Ал Насър Рияд  title= 19:00 Ал Насър Рияд Ал Хазм https://winner.bg/statics/uploads/tv/3427.png
КК Партизан КК Партизан  title= 21:30 КК Партизан Анадолу Ефес https://winner.bg/statics/uploads/tv/3422.png
Реал Мадрид Балонсесто Реал Мадрид Балонсесто  title= 21:45 Реал Мадрид Балонсесто Панатинайкос БК https://winner.bg/statics/uploads/tv/3423.png
Льо Пюи Фут Льо Пюи Фут  title= 21:45 Льо Пюи Фут Рен https://winner.bg/statics/uploads/tv/3426.png