Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

четвъртък, 25 юли 2024 г.
четвъртък, 25 юли 2024 г.
1 / 1

Любо Пенев заяви високи цели пред Локо (Пд)


Публикувана: понеделник, 17 юни 2024 г.

Още в първата си среща с медиите като старши треньор на Локомотив (Пловдив) Любослав Пенев заяви високи цели пред тима. 

"На първо място съм изключително взискателен и си поставям най-високите цели. Не се задоволявам с малко. Никакво отпускане и футболистите трябва да знаят за какво тренират", каза Пенев.

"Преговорите продължиха не дълго и лесно. С Христо Крушарски се познаваме от дълго време. За първи път ще работим заедно. Ще работим лесно. Договорът е за една плюс една години. Да видим как е. Може нещо да не му хареса, може и на мен да не ми хареса. Вярвам, че работата ще е ползотворна.

Не е нужно нещо да ме мотивира. С радост поех офертата. Първо поставям цели на себе си и щаба, а след това на футболистите. Поставям най-високи цели.

Започваме подготовка. Един месец е достатъчен. Ще има нови фуутболисти, но не трябва да бързаме. Внимателно.

Фокусирам съм изцяло върху работата си в Локомотив. Бил съм на Ботев, ЦСКА, националния отбор. Един професионален треньор работи в различни отбори, както и футболистите. Локомотив има много добър състав. Има футболисти, които напуснаха. От днес ще имаме директна връзка. Има база и добър резултат от миналата година. На първо място съм изключително взискателен и си поставям най-високите цели. Не се задоволявам с малко. Никакво отпускане и футболистите трябва да знаят за какво тренират", каза Любо Пенев, който призна, че не е наясно с конфликта между част от феновете на тима и собственика Христо Крушарски.

"Не съм наясно, не го познавам детайли. Очаквам да бъда запознат. В случая отговарям за спортно-техническата част. Трябва да бъде изчистен. Много е важно да вървим в една и съща посока. Много е важно да излизаме на терена като едно цяло. Не искам да се делим на футболисти, ръководители, фенове. Лесно е да подкрепяш отбора, когато върви, но аз искам да го подкрепят, когато не върви. Винаги ще излизаме за победа. Когато противникът е по-добър и ни победи, ще му стистнем ръката.

Отговарям за спортно-техническата част. Може да задавате въпроси по всяко време.

Интересува ме как ще протече подготовката, момчетата да са живи и здрави, да се влагат във всяка една тренировка", разясни новият треньор на пловдивчани.

"Наблюдавам мачовете от европейското първенство. Рано е да се каже кой е фаворит. Но за мен е интересно. Виждам много интересни неща. Нямам фаворит. Разглеждам по друг начин мачовете", завърши Любо Пенев.

Локомотив (Пловдив) стартира лятната си подготовка без петима играчи. Хорхе Сегура, Ангел Лясков, Тодор Павлов, Владимир Медвед и Роман Иваноф се очаква да се присъединят към съотборниците си до края на седмицата. Първата тренировка на тима започва в 18 часа и първите 15 минути от нея ще бъдат открити. 

Планираната контрола с Арда за 3 юли отпадна, защото двата тима ще се срещнат още в първия кръг на първенството. Вместо това "черно-белите" ще мерят сили със Славия.

Източник: Gustosport.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Словения (хандбал, Ж) Словения (хандбал, Ж)  title= 10:00 Словения (хандбал, Ж) Дания (хандбал, Ж) https://winner.bg/statics/uploads/tv/451.png
Нидерландия (хандбал, Ж) Нидерландия (хандбал, Ж)  title= 12:00 Нидерландия (хандбал, Ж) Ангола (хандбал, Ж) https://winner.bg/statics/uploads/tv/451.png
Испания (хандбал, Ж) Испания (хандбал, Ж)  title= 15:00 Испания (хандбал, Ж) Бразилия (хандбал, Ж) https://winner.bg/statics/uploads/tv/451.png
Италия (19) Италия (19)  title= 16:00 Италия (19) Испания (19) https://winner.bg/statics/uploads/tv/2613.png
Германия (хандбал, Ж) Германия (хандбал, Ж)  title= 17:00 Германия (хандбал, Ж) Република Корея (хандбал, Ж) https://winner.bg/statics/uploads/tv/451.png
Унгария (хандбал, Ж) Унгария (хандбал, Ж)  title= 20:00 Унгария (хандбал, Ж) Франция (хандбал, Ж) https://winner.bg/statics/uploads/tv/941.png
Апоел Беер Шева Апоел Беер Шева  title= 20:00 Апоел Беер Шева Черно море https://winner.bg/statics/uploads/tv/3420.png
ЦСКА 1948 ЦСКА 1948  title= 20:30 ЦСКА 1948 Будучност Подгорица https://winner.bg/statics/uploads/tv/3428.png
Панатинайкос Панатинайкос  title= 21:00 Панатинайкос Ботев Пловдив https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Франция (19) Франция (19)  title= 21:00 Франция (19) Украйна (19) https://winner.bg/statics/uploads/tv/2613.png