Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

сряда, 19 юни 2024 г.
сряда, 19 юни 2024 г.
1 / 3
2 / 3
3 / 3

Над 200 шахматисти от 5 страни мерят сили на турнир в Пловдив


Публикувана: понеделник, 21 февруари 2022 г.

Над  200 шахматисти от България, Северна Македония, Турция, Гърция и Украйна, се включиха в международния турнир, организиран в памет на петима големи пловдивски треньори - Йордан Аянски, Красимир и Лилко Сапунови, Аврам Друмев и Пейчо Пеев.

В състезанието в пловдивския панаир участват 10 гросмайстори и 8 международни майстори, между които 6-кратният шампион на страната Кирил Георгиев. В надпреварата се втурнаха и гросмайсторите Евгени Ерменков и Маргарита Войска, а също и бившият вицепрезидент на Българската федерация по шахмат проф. Пламен Моллов, ректор на Университета по хранителни технологии.

Бившата световна шампионка Антоанета Стефанова ще присъства на награждаването на най-добре представилите се участници, които ще се проведе след обяд.

"Провеждаме турнира за седми път. Нашата цел е да отдадем почит на петимата големи пловдивски треньори и да запалим повече деца към шахмата. Приятно сме изненадани, че участниците са толкова много", заяви главният организатор и строителен предприемач инж. Пламен Сапунов.  Наградният  фонд на състезанието е 6000 лева. Победителят ще получи 1100 лева, неговият подгласник - 800 лева, а класиралият се на трето място - 600 лева. Предвидени са и поощрителни парични премии.

В шах турнира се състезават и 40 деца до 12 години. За 6-годишния Пламен Бакалов от детска градина „Мирослава“ това е първо участие. Играе от една година в шах школа “Рокада“, а негов треньор е Илияна Полендакова. По този спорт го запалил татко му Димитър, с когото мери сили най-често. Надява се да спечели, но повече се радва, че може да се включи в надпреварата.


Източник: Gustosport.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Флорида Пантърс Флорида Пантърс  title= 03:10 Флорида Пантърс Едмънтън Ойлърс https://winner.bg/statics/uploads/tv/3423.png
Хърватия Хърватия  title= 16:00 Хърватия Албания https://winner.bg/statics/uploads/tv/3428.png
Германия Германия  title= 19:00 Германия Унгария https://winner.bg/statics/uploads/tv/2613.png
Германия Германия  title= 19:00 Германия Унгария https://winner.bg/statics/uploads/tv/90.png
Шотландия Шотландия  title= 22:00 Шотландия Швейцария https://winner.bg/statics/uploads/tv/3428.png