Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

понеделник, 2 октомври 2023 г.
понеделник, 2 октомври 2023 г.
1 / 1
Зала Колодрум Пловдив

Обявиха предстоящите събития в зала „Колодрум Пловдив“


Публикувана: вторник, 11 октомври 2022 г.

На 12 октомври 2022 година от 12 часа в зала „Колодрум Пловдив“, Николай Генов , представител на пловдивския клуб по колоездене "Цар Симеон", ще направи опит за подобряване на републиканския рекорд – едночасова езда на писта. Генов спечели титлата в категория “мъже-елит” на турнира за Купа “Димитър Колев”, който се проведе на 22.09.2022 год. в същата зала.

Николай Генов е роден на 26 март 1997г. в Пловдив и е състезател на пловдивския клуб "Цар Симеон 1896". Генов се състезава на шосе и писта в колоезденето. Той е многократен републикански шампион и на шосе и на писта. Избиран е на няколко пъти за колоездач номер 1 на България. През 2020-а година участва на Европейското първенство по пистово колоездене в Пловдив, а през 2021 година взе участие на европейския шампионат  в Швейцария и записа трето място на Обиколката на Камерун, печелейки и фланелката за най-добър катерач. Той е печелил още състезания в Чирпан и Дупница. Бил е втори на шампионата на България - бягане по часовник. Има седмо място в третия етап на Обиколката на България. В чужбина е бил втори на трофея Милан Пянич в Сърбия и втори на издръжливост по точки на Гранд При в украинската столица Киев.

На 15 октомври е надпреварата за Купа „Пловдив“, организирана от колоездачен клуб „Цар Симеон“- Пловдив,  с подкрепата на Община Пловдив.

На 22 октомври е Държавният и личен отборен шампионат /ДЛОШ/ по колоездене на писта.

Източник: Gustosport.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес