Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

четвъртък, 28 септември 2023 г.
четвъртък, 28 септември 2023 г.
1 / 1

Олимпийска шампионка по спортна гимнастика малтретирана сексуално 7 години от лекаря на националния отбор на САЩ


Публикувана: четвъртък, 19 октомври 2017 г.

Поредицата скандали свързани със сексуални посегателства над жени от страна на мъже естествено засегна и спорта. Златната олимпийска медалистка от Лондон 2012 МакКайла Марони реши да говори открито за тормоза, на който е била подложена като състезателка на националния отбор на САЩ за период от седем години. 21-гимнастичка гимнастичка е била изнасилвана, според собствените й думи от лекаря на отбора.

“Всичко свърши едва когато напуснах спорта. Бях изнасилвана от доктор Лари Насар, лекар на националния отбор на САЩ по гимнастика, както и на олимпийския тим. Случи се и на самата Олимпиада, точно преди да вземем златен медал отборно и аз да спечеля сребърен индивидуално. Където и когато имаше възможност, той ме “лекуваше””, написа Марони в Twitter. 
Гимнастичката е най-популярният спортист, който отправи обвинения към станалия известен вече лекар Лари Насар, който в момента се намира в затвора в Мичиган и очаква процес, в който ще трябва да отговаря по множество сексуални престъпления, след като по-рано тази година бе арестуван за притежание на снимки със сексуално малтретирани деца.

МакКайла Марони призна, че е била вдъхновена да направи своите признания, след като е станала свидетел на признанията на множество актриси, които излязоха с обвинения към холивудския продуцент Харви Уайнстийн.

Източник: sportal.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес