Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

понеделник, 25 септември 2023 г.
понеделник, 25 септември 2023 г.
1 / 3
2 / 3
3 / 3

Откриха ултрамаратона „Персенк Ултра“


Публикувана: събота, 19 август 2023 г.

Официален старт на едно от най-големите спортни събития в община Асеновград - ултрамаратона „Персенк Ултра“, даде кметът д-р Христо Грудев.

Ежегодното състезание се превърна в традиция и тази година се провежда неговото XI-то издание. 

„Поклон пред Вашия дух, смелост и ентусиазъм. Респект пред непоколебимата Ви решителност да пробягате разстоянията от 160 км. и от 110 км. – достойно е за уважение. Не омаловажавам, разбира се, и другите 2 трасета с дължина от 50 км. и 30 км. На всички участници пожелавам да финишират здрави и да преодолеят това предизвикателство без контузии. Ще Ви очакваме и ще се радваме да Ви посрещнем тук на финала. Гордея се, че Асеновград е домакина на толкова грандиозно състезание, в което своето място откриват стотици спортисти от цял свят. Благодаря на организаторите от „Български ултрамаратони“ - уверявам Ви, че в мое лице, като кмет, винаги ще откривате подкрепа и приятелство!“, каза пред присъстващите д-р Грудев.

Стартът на XI-тото издание на „Персенк Ултра“ бе даден на 18.08.23 г. (петък) точно в 18:00 ч. Всички участници и зрители отброиха заедно последните 10 секунди до началото. Минути преди старта кратък проливен дъжд освежи въздуха и мотивира ентусиастите. Победителите в по-късите дистанции вече започнаха да пристигат обратно в Асеновград. 

В рамките на днешния ден се очаква финалната права да пресече и първенецът в 160-километровото трасе.

Всички подробности по състезанието може да следите – ТУК: https://www.facebook.com/PersenkUltra

 

Източник: Gustosport.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес