Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

понеделник, 2 октомври 2023 г.
понеделник, 2 октомври 2023 г.
1 / 2
2 / 2

Пловдив ще е домакин на световно първенство по гребане за юноши и девойки


Публикувана: събота, 15 май 2021 г.

От 11 до 15 август Пловдив ще бъде домакин на Световно първенство по гребане за юноши и девойки до 23 години. Писмото, с което кандидатурата на града е одобрена, бе получено от ФИСА на 10 май, съобщи председателят на организационния комитет Иван Попов. Той участва в пресконференция за представяне на шампионата, заедно с кмета Здравко Димитров и зам.-кмета по спорт Георги Титюков.

„Пловдив е готов да посрещне първенството. За последните 8 години това е осми шампионат по гребане, на който градът ще бъде домакин. Сами разбирате, че ако от световната федерация не бяха доволни, нямаше да ни гласуват толкова много доверие. Ние сме спортен град и ще се справим с организацията на това първенство, още повече че членовете на комитета имат натрупан опит и са наясно със задълженията си“, заяви Здравко Димитров при представяне на домакинството на Пловдив на състезанието.

„Има дребни ремонти по таблото, тъй като вандали крадат ненужни за тях части, но вече се работи по отстраняването на проблемите. Съвместно с двете общински предприятия  – „Чистота“ и „Градини и паркове“, районът на Гребния канал ще бъде подготвен и ще приеме достойно първенството“, допълни Георги Титюков.

Организаторите очакват над 600 състезатели от 18 страни. „Голямата новост е, че всички гости ще могат да ползват базата единствено на акредитирани хотели, спазващи противоепидемичните мерки“, подчерта Иван Попов. Според него възможно е участниците да се увеличат, тъй като има още един месец за подаване на заявки, а Световното първенство е първото голямо състезание за тази възраст в последните 2 години.

Източник: Gustosport.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес