Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

сряда, 19 юни 2024 г.
сряда, 19 юни 2024 г.
1 / 1

Пловдивчанка ще оглави Българския съюз по аеробика


Публикувана: вторник, 13 декември 2016 г.

Най-успешната българска треньорка  Димитрина Къндева ще наследи  Йорданка Благоева като шеф на Българския съюз по аеробика. Новината съобщи самата Благоева в Пловдив. Тя бе гост на празника по случай 20 години от създаването на пловдивския Спортен клуб „Аеробика АМД” в спортната зала на Пловдивския университет в неделя. Къндева е президент и старши треньор на клуба, който създаде заедно с Албена Иванова и Мария Карталова. Номинацията дойде лично от знаменитата ни атлетка Йорданка Благоева, което е голяма чест за нашата Дима.   

Димитрина Къндева, Албена Иванова и Мария Карталова са първите български участнички в международния турнир в Япония Купа „Сузуки” през 1994 г., след като същата година на европейското в Будапеща стават четвърти. Две години по-късно - през 1996 г., трите създават Спортен клуб „Аеробика АМД”. Няма да сбъркаме, ако ги наречем орисници на успехите на аеробиката в града под тепетата. Възпитаници на Димитрина Къндева са двукратните световни шампиони в старша възраст Ана-Мария Стоилова и Антонио Папазов. Традиция е състезателите на АМД да обират медали от републикански и международни турнири. АМД е организатор и на традиционно силния международен турнир „Пловдив къп”.

 

http://www.marica.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Флорида Пантърс Флорида Пантърс  title= 03:10 Флорида Пантърс Едмънтън Ойлърс https://winner.bg/statics/uploads/tv/3423.png
Хърватия Хърватия  title= 16:00 Хърватия Албания https://winner.bg/statics/uploads/tv/3428.png
Германия Германия  title= 19:00 Германия Унгария https://winner.bg/statics/uploads/tv/2613.png
Германия Германия  title= 19:00 Германия Унгария https://winner.bg/statics/uploads/tv/90.png
Шотландия Шотландия  title= 22:00 Шотландия Швейцария https://winner.bg/statics/uploads/tv/3428.png