Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

вторник, 26 септември 2023 г.
вторник, 26 септември 2023 г.
1 / 1

Предприемат охранителни мерки, създават временна организация на движението в Пловдив за мача ПФК "Ботев” – Пловдив - ПФК “Левски“ – София


Публикувана: сряда, 19 юли 2023 г.

Преди, по време и след приключване на футболната среща на територията на спортната зона и целия град ще има осезаемо присъствие на служители от пловдивската дирекция на МВР, други областни дирекции, СДВР и от жандармерията. По улиците и в проблемните зони ще патрулират екипи от специализираните подразделения за охрана на обществения ред и при получаване на сигнал за нарушение на реда ще реагират своевременно. 
На изградените контролно-пропускателни пунктове в района на стадион "Христо Ботев" ще бъдат извършвани щателни проверки на всички посетители, като за избягване на допълнително затруднение апелираме зрителите да се възползват от ранното отваряне на входовете от 16.45 ч.

Стриктни мерки са взети за недопускане на посетители, които имат наложена  забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни и непълнолетни ще влизат само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и онлайн.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи.  Припомняме, че съгласно Закона за опазване на обществения ред и провеждане на спортни мероприятия (ЗООРПСМ) на територията на спортното съоръжение е забранено внасянето на всякакъв вид бутилки.

Поведението на публиката ще бъде заснемано със специални видеокамери и техническо средство за заснемане от въздуха, като при извършване на нарушение на закона установените от записа лица ще понесат отговорността си по ЗООРПСМ и Наказателния кодекс.

Създадена е организация привържениците на гостуващия отбор да бъдат посрещани от полицейски служители на км 133 на АМ „Тракия“ посока Бургас /тир паркинг/, а идващите от посока Стара Загора ще бъдат посрещани на път II 56 /след разклона за с. Войводиново/. С полицейски съпровод превозните средства ще паркират на ул. „Димитър Ризов“, като групово ще се придвижват към стадиона. Феновете на “Ботев” – Пловдив“ ще бъдат допускани на отворените входове на сектори А, Б, В и част от сектор Г.

На паркинг зоната на спортното съоръжение ще бъдат допускани само лица, притежаващи персонална покана или бадж.

Със заповед на кмета на община Пловдив ще бъде спряно изцяло или поетапно движението на МПС и автобуси от масовия градски транспорт, както следва:

- бул. „Източен“ - от кръстовището с бул. „Княгиня М. Луиза“ до кръстовището с бул. „Санкт Петербург”;

- ул. „Богомил“ - от кръстовището с ул. „Лев Толстой“ до кръстовището с бул. „Източен”;

- ул. „Димитър Ризов“  и ул. „Професор Цветан Лазаров“ – от кръстовището с бул. „Освобождение“ до кръстовището с бул. „Санкт Петербург“;

- ул. „Варшава“ – от кръстовището с ул. „Богомил“ до кръстовището с ул. „Славянска“;

- ул. „Славянска“ – от кръстовището с бул. „Източен“ до кръстовището с ул. „Лев Толстой“;

- ул. „Лев Толстой“ – от кръстовището с бул. „Княгиня М. Луиза“ до кръстовището с бул. „Санкт Петербург“.

Източник: Gustosport.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес