Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

сряда, 19 юни 2024 г.
сряда, 19 юни 2024 г.
1 / 1

Претовареният басейн "Младост" извади на протест родители и треньори


Публикувана: понеделник, 20 септември 2021 г.

Родители и треньори излязоха на протест пред кулата на Гребната база тази сутрин да протестират, заради тренировките на деца в общинския басейн "Младост". Според родителите, басейнът е малък и е претоварен, защото в съоръжението тренират четири клуба с общо 350 картотекирани деца. Очаква се да дойде и пети клуб с още осем деца. Напрежението ескалира в края на миналата седмица, когато родителите влязоха в словесен спор. В него се намеси общинският съветник от Демократична България Йордан Иванов. В гневен пост в социалната мрежа той нападна Община Пловдив, че не прави нищо за решаването на проблема. 

Пред камерата на bTV тази сутрин треньорът по плуване Славяна Раденкова заяви: "Конфликтът се създава, заради желанието на още един клуб да дойде в часовете на Спортното училище и казват, че няма как да ползват тяхната база". Според Атанас Кръстанов - треньор на клуба, който трябва да започне да тренира в общинския басейн, няма кой да ги пусне до съоръжението, макар че плувците учат в Спортното и басейнът е негов. 

"Децата от Спортното училище имат право да тренират в общинския басейн "Младост" по нормативна уредба. Поканили сме на среща в 9.30 часа днес всички клубове - да направим график заедно, който да е удобен за всички" - обясни ресорният зам.-кмет в Община Пловдив - Георги Титюков. Намерението му е да бъде организирана подписка с искане от правителството на средства за изграждането на нов плувен басейн под тепетата. 

Припомняме, че първата копка на бъдещото ново съоръжение бе направена преди две години, избрана бе и фирма за надзор, но заделените като авансово плащане средства от 1 милион лева тогава бяха пренасочени. и обекта остана без финансиране.  

Източник: Gustosport.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Флорида Пантърс Флорида Пантърс  title= 03:10 Флорида Пантърс Едмънтън Ойлърс https://winner.bg/statics/uploads/tv/3423.png
Хърватия Хърватия  title= 16:00 Хърватия Албания https://winner.bg/statics/uploads/tv/3428.png
Германия Германия  title= 19:00 Германия Унгария https://winner.bg/statics/uploads/tv/2613.png
Германия Германия  title= 19:00 Германия Унгария https://winner.bg/statics/uploads/tv/90.png
Шотландия Шотландия  title= 22:00 Шотландия Швейцария https://winner.bg/statics/uploads/tv/3428.png