Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

четвъртък, 28 септември 2023 г.
четвъртък, 28 септември 2023 г.
1 / 2
2 / 2

Станилия Стаменова се класира за финала на 200 метра едноместно кану, а Кристиан Душев - на 200 м едноместен каяк


Публикувана: събота, 15 юли 2017 г.

 Световната и европейска шампионка Станилия Стаменова се класира за финала на 200 м едноместно кану на първенството на Стария континент по кану-каяк за мъже и жени и пара кану, което се провежда в Пловдив. Българката тръгна изключително силно, но в последните 50 метра забави темпото и завърши трета в своята серия, което я изпрати директно на финал и й спести преминаването през полуфиналите. Победителка в серията стана Алена Наздрова (Беларус), а втора е Паула Постару (Румъния). Гонката за медалите е в 13.37 часа в неделя. За финала в едноместния каяк на 200 метра се класира и Кристиан Душев, който завърши трети в полуфиналната си серия и това му беше напълно достатъчно за място в топ 9 на тази дисциплина. Преди това в сериите Душев финишира втори, но директно за финал "А" се класираха само победителите в предварителните гонки.

Даниела Недева и Анастия Лавренова завършиха на 4-та позиция във финала на 1000 м двойка каяк. В дисциплината обаче участваха само 5 лодки, а шампионки станаха Рака Хагимяси и Рамона Фаркаски от Унгария. Мирослав Кирчев спечели Б финала на 1000 м едноместен каяк. Българинът успя да надделее в изключително оспорвана гонка над словака Петер Геле. На трета позиция се класира Йо Солхауг (Норвегия). Четворката ни каяк Тодор Колевски, Велиян Бъчваров, Кристиян Душев и Христо Реков завърши на осма позиция в Б финала на 500 м. 

Олимпия Душева пък финишира 8-ма в серията си на 200 м едноместен каяк и се класира за полуфинала, където завърши шеста и се размина с финала в тази дисциплина, за която се класира брат й Кристиан. Душева заедно с Пламена Съйкова и мъжката двойка каяк Даниел Караколев и Станислав Димитров също гребаха в полуфиналите на 200 метра, но и двете български лодки останаха пети, а за финал "А" се класираха първите три екипажа.

       

 

Източник: Gustosport.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес