Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

понеделник, 2 октомври 2023 г.
понеделник, 2 октомври 2023 г.
1 / 2
2 / 2

Стронгмен - шампион излиза на MMA GRAND ARENA на 7 септември


Публикувана: петък, 5 септември 2014 г.

*Първата по рода си професионална ММА гала-вечер на футболен стадион привлече вниманието на файтъри световна класа от Румъния и ще опита да помогне на 9-годишно момченце да проходи. Събитието на сезона в смесените бойни изкуства ще се проведе на огромен подиум на открито на стадион „Пловдив” на 7 септември от 20:30 ч., като специални гости на проявата, са две от световните MMA-звезди на северната ни съседка – Йон Паску и Санду Лунгу. Шоуто, което за първи път в България е с ВХОД СВОБОДЕН, е организирано от Иван Запрянов и европейския шампион по джудо Янислав Герчев с подкрепата на muskuli.com.

Паску, който е с баланс 9-5, е втори в световната ранглиста на Международната Федерация по джу-джицу (JJIF) в категория до 94 кг, с боеве във World Fighting Championship, The Zone FC, UCMMA, UWC, BAMMA и Cage Warriors Fight Night. Огромният Санду Лунгу, чиято сила са джудото и кикбокса, пък може да се похвали с баланс 9-3 в свръхтежката категория на K-1, Cage Rage, PRIDE FC и SUPERKOMBAT World Grand Prix, като бойното му тегло достига 160 кг!

В нощта на 7 септември свидетели на уникален двубой в свръхтежка категория ще станат и всички присъстващи на MMA GRAND ARENA. В него медалистът от републикански първенства по стронгмен, участник на Световното стронгмен първенство на WSF през 2013 г. и абсолютен шампион в силовия трибой за 2014 г. Велизар Митов ще влезе в клетката с рекордните за ММА-ринга под тепетата 130 кг тегло. Той ще се опита да стане първият в България и на Балканите стронгмен-атлет, преборил се за победа в професионален мач по смесени бойни изкуства. Срещу него ще се изправи натрупалият опит от аматьорските формати ММА ARENA Костадин Кушлев от Пещера.

Състезанието MMA GRAND ARENA ще предложи още 5 сблъсъка. "Гвоздеят на вечерта“ ще е битката с международно участие между непобедените на ринга Валентин Бенишев и бронзовият медалист от първото Световно първенство по аматьорски ММА през 2013 г. Дину Букалет от Румъния.

По време на състезанието професионалните бойци ще заявят своята морална подкрепа за бившия футболист Аян Садъков, който страда от тежко заболяване. В рамките на събитието ще бъде организирана и благотворителна кампания за лечението на 9-годишния Тони Панайотов, който е с детска церебрална парализа, но има шанс отново да проходи и да се радва на игрите с връстниците си. За да стане това възможно, Тони трябва да претърпи хирургична операция в клиника в Сърбия през октомври, за която са необходими още 8000 лв. Зрителите на MMA GRAND ARENA могат да помогнат на Тони със средства, които ще се събират в специални кутии за дарения по време на галата. Всички, които искат да подпомогнат борбата на детето с ДЦП, могат да го направят и с паричен превод на дарителска сметка в лева към УниКредит Булбанк АД:

Титуляр на Сметката: Тони Александров Панайотов

IBAN BG89UNCR70001521396811

BIC UNCRBGSF

В събота от 17 часа в парк хотел "Пловдив" пък ще се проведе тегленето на състезателите на специален кантар. Те ще бъдат проверени дали отговарят като килограми точно на категорията, в която ще участват. Това са българските бойци  Борис Петров, Пламен Бъчваров, Варадин Попов, Чавдар Янков,  Александър Илиев, Мартин Иванов, Велизар Митов, Костадин Кушлев, Цветан Йорданов, Христо Йорданов, Валентин Бенишев и международния участник - Дину Букалет, както и световните MMA-звезди от Румъния Йон Паску и Санду Лунгу.

 

Източник: Gustosport.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес