Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

четвъртък, 28 септември 2023 г.
четвъртък, 28 септември 2023 г.
1 / 1

Три италиански лодки от Пловдив ще отидат и на олимпиадата в Токио през 2020 година


Публикувана: събота, 22 юли 2017 г.

Интервю с Марчела Яковели – тийм мениджър на гребния отбор на Италия.

 –        Госпожо Яковели, как премина подготовката на италианския отбор за това първенство?

–        Общата подготовка на националния отбор беше един месец в базата ни в Пирилуко в Централна Италия. Това беше време за сработване на екипите и резултатите показаха, че можем да се състезаваме добре. Всеки ден състезателите от националния отбор изминаваха по 80 километра, за да са готови за силната конкуренция в Пловдив. Имаме очаквания за добро представяне, но не искам да предизвиквам Фортуна, ако кажа толкова и толкова медала или първа, втора или трета позиция в общото класиране. Ако Фортуна е с нас ще видите най-силните страни на италианското гребане, но не искам да давам прогнози.

–        С колко състезатели и с колко лодки участва отборът на Италия на Световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 години в Пловдив?

–        Италианският отбор е много голям. Аз водя група от 84 души, но гребците са 63 – мъже и жени. Имаме 20 лодки от общо възможни 21 лодки. И това не е въпрос на бюджетни възможности, а  преценихме, че нямаме достатъчно добри гребци за една от лодките и затова сме само с най-перспективните състезатели.

–        Кога започнахте тренировки на гребни канал, как тренирате?

–        В Пловдив сме от неделя късно вечерта и рано сутринта гребците вече бяха на вода. Много ни допада да постигаме по-добро време, отколкото сме свикнали у нас в Италия. Обаче ни обясниха, че тук водата просто е „по-бърза“ и всички ползват това предимство. Веднага искам да кажа, че организацията на транспорта, на тренировките, на целия живот на гребците е много добра. Хотелът ни харесва и можем добре да си починем след тренировки. Може би ще трябва да научим готвача на хотела да прави по-добре спагети и тогава всичко ще бъде прекрасно.

–         Защо е важно за италианското гребане сегашното първенство за състезатели до 23 години? Какво ще получат и ще научат от състезанието?

–        Искаме да спечелим победи и да добием самочувствие в силна конкуренция. Гледаме с перспектива – почти сигурно е, че част от сегашните състезатели в Пловдив ще участват на олимпиадата в Токио през 2020 година. Със сегашното състезание започваме четиригодишния цикъл на подготовка за олимпиадата. След олимпиадата в Рио де Жанейро едно поколение от отлични италиански гребци прекрати състезателна дейност. Сега започваме да градим нов отбор, затова подхождаме малко по-леко към състезанията – все пак това са млади гребци и не трябва да ги претоварваме с големи очаквания. Очаквам поне 3 лодки от Световното първенство в Пловдив да стартират след 3 години и в Токио.

 

Източник: Gustosport.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес