Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

понеделник, 25 септември 2023 г.
понеделник, 25 септември 2023 г.
1 / 3
2 / 3
3 / 3

Усик отново победи Джошуа, макар и в по-равностоен мач


Публикувана: неделя, 21 август 2022 г.

Александър Усик защити шампионските си титли на Международната боксова федерация, Световната боксова организация и Световната боксова асоциация с разединено съдийско решение срещу Антъни Джошуа - 115:113, 113:115, 116:112.

Саудитска Арабия и цял свят станаха свидетели на един от най-вълнуващите двубои в тежка категория, в който и двамата бойци предложиха невъобразимо високо темпо през всичките 12 рунда.

Джошуа не можа изцяло да разгърне потенциала си на по-грамадния от двамата гладиатори, но имаше достатъчно много силни моменти в срещата, за да наелектризира публиката. Усик пък се справи до голяма степен по същия перфектен начин, както в първия сблъсък, като трябваше да преодолее сериозни неприятности в началните рундове.

И двамата бойци заслужават огромно възхищение за изключителното ниво на броя на размените и опитаните удари, както и цялостното темпо на битката. Те изглеждаха сякаш са в лека категория, а не по над 100 кг, като отново невероятната кондиция на Усик се оказа решаваща за накланяне на везните в негова полза. AJ се опита да надделее, но не се справи с типично за по-тежкия боксьор газене на съперника, с изключение на два-три рунда. Това се оказа недостатъчно за победата и заслужено, макар и с малка разлика, Украйна празнува своя неоспорим шампион.
Двамата предложиха страхотен двубой в невероятно темпо през всичките 12 рунда. Джошуа записа доста по-добър мач от първия такъв и имаше отлични моменти, но Усик му предложи достатъчно добър отпор, като се справи с някои трудни моменти, особено в първата половина на спектакъла.

С успеха си 35-годишният Усик вече има 20 победи на професионалния ринг от 20 мача, като 13 от тях са с нокаут. 32-годишният AJ пък е с баланс от 24 успеха (22 нокаута) и 3 загуби, но ще трябва да изкачи отново стълбицата, ако иска пак да се бие за световната титла.

Британецът пропусна възможността да се изравни с четирима велики боксьори, които са печелили световната титла в тежка категория 3 пъти - Мохамед Али, Ленъкс Люис и Виталий Кличко. Ивендър Холифийлд пък е единственият четирикратен шампион.

След последния гонг Джошуа отдаде дължимото на Усик и призова публиката да посрещне шампиона с аплодисменти. Двамата ще вземат еднакви пари, независимо, че по традиция шампионът в повечето случаи взима по-голям дял от организаторите. В случая Усик и Ей Джей ще спечелят по около 40 милиона долара за своя мач.

След мача Усик благодари на щаба си, на всички хора в Украйна и Господ. Той добави, че не смята, че Тайсън Фюри, който държи последния шампионски пояс в тежка категория за пенсиониран и добави, че очаква да се бие с него за короната на абсолютен световен шампион в тежка категория. 

Галавечерта в град Джеда започна с българска победа на Трайчо Герогиев с разделено съдийско решение срещу сина на местен милиардер и известен инфлуенсър.

Източник: Gustosport.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес