Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

вторник, 30 май 2023 г.
вторник, 30 май 2023 г.
1 / 4
2 / 4
3 / 4
4 / 4

Валери и Яница излизат в спор за Световната купа

Автор: Илия Кисимов
Публикувана: понеделник, 18 февруари 2013 г.

Валери Димитров и Яница Стефанова, възпитаници на шихан Георги Попов в АСКК „Тракия” излизат в спор за Световната купа в откритата категория. Домакин V шампионат тази година е „Siemens Arena” във Вилнюс, Литва. Състезанието ще се проведе на 13 и 14 април 2013 година.

Валери Димитров, двукратен световен шампион в средна и тежка категория и Яница Стефанова са включени в състава на Европа. Те намериха място в отбора, заради добрите си позиции в ранглистата на Еврапа. Като резерва от наша страна при европейците е включен и Васил Вангелов, друг състезател на АСКК Тракия.

Заедно с тримата за Вилнюс със сигурност пътува и личният им треньор шихан Попов. Той е старши-треньор на националния ни отбор и технически директор на ФБКШ, бранч шеф за България към WKO.

Шихан Попов е първият и единствен българин с пети дан в този спорт.

Според обявеният жребий, в първи кръг при мъжете, където са подредени 144 каратеки, Валери се изправя срещу Денис Ершов (Русия). Победителят от тази двойка среща успелия в двубоя между Икуя Кавабата (Япония) и Илия Яковлев (Казахстан, Азия).

Противничка на Яница Стефанова в първия кръг, е Такайо Кимура (Япония). Ако я преодолее, във втория кръг Яница ще срещне победителката от двойката Андроаника Ранагсо (ЮАР, Африка) и Инга Миксайте (Литва, Европа). Общо 48 са жените, подредени в схемата та турнира.

Според регламента по провеждане на турнира за Световната купа, там излизат каратеки от различни отбори. Само Япония и Русия формират самостоятелни състави, докато Европа, Азия, Африка, Южна Америка, Централна Америка, Северна Америка, Среден Изток и Южен Пасифик изграждат сборни отбори.

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Далас Старс Далас Старс  title= 03:10 Далас Старс Вегас Голдън Найтс https://www.winner.bg/statics/uploads/tv/3423.png
Бостън Селтикс Бостън Селтикс  title= 03:40 Бостън Селтикс Маями Хийт https://www.winner.bg/statics/uploads/tv/3428.png
Крумовград Крумовград  title= 18:00 Крумовград Монтана https://www.winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png