Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

понеделник, 2 октомври 2023 г.
понеделник, 2 октомври 2023 г.
1 / 2
2 / 2

Важна помощ от АПИ за планинското състезание „Шипка-Дамасцена 2022”


Публикувана: събота, 17 септември 2022 г.

Част от подготовката на трасето за планинското състезание „Шипка-Дамасцена 2022” беше и подмяната на мантинелите на завоите по трасето плюс допълнителни мерки на опасните места.

„От Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) изпълниха всичко, което бяха обещали, за което сме им много благодарни", обясни организаторът на състезанието Николай Мончев. "Смениха всички стари мантинели, които бяха изкривени от удари през зимата и сложиха нови, а на опасните завои сложиха и по една допълнителна пластина, за да не може да се плъзне под мантинелата паднал мотоциклетист. Мантинелите са важни за нас, но също така и за ежедневния трафик извън състезателния уикенд”, допълни той.

А подготовката на трасето за планинското състезание върви до последния момент в петък.

„Искам специално да благодаря на кмета на град Казанлък Галина Стоянова, която пък ни помогна в решителните часове преди началото на състезателния уикенд – тя изпрати три моточистачки, с които почистихме идеално трасето и сме готови за началото на тренировките”, каза още Мончев.

Председателят на БФАС Румен Дунев допълни, че идеята за смяната на мантинелите е била обсъждана още преди месец на срещата му с изпълнителния директор на АПИ Иво Иванов и колежката му Десислава Паунова.

„Искаме с „Шипка-Дамасцена 2022” да поставим стандарт за провеждането на планински състезания – ще има нова система за времеизмерване, максимално добре почистено трасе, обезопасяване на трудните места и още други решения”, допълни Дунев.

Планинско  състезание „Шипка-Дамасцена 2022” стартира с трите тренировъчни манша от 14:30 часа в събота, а в неделя в 9:00 часа е откриването на надпреварата.

Източник: Gustosport.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес