Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

понеделник, 25 септември 2023 г.
понеделник, 25 септември 2023 г.
1 / 1

Видинчанин измина 700 км. по маршрута “Дунав Ултра” с Балканче


Публикувана: четвъртък, 9 септември 2021 г.

За 4-та поредна година Евелин Евлогиев от видинското с. Гъмзово се включва в изминаването на маршрута “Дунав Ултра”. Миналата година той получи подарък - стар модел велосипед Балканче, с което той не се поколеба да измине най-дългия веломаршрут в България за срок от 5 дни. 

Евелин успя да измине успешно дистанцията от близо 700 км. с нестандартното виозило, превръщайки постижението си в историческо за веломаршрут Н1 в страната. 

За да “влезе" в определения от самия него график от 5 дни, през последния ден Евелин измина разстояние от 182 км. - от с. Сребърна до с. Дуранкулак.

Пристигането му в с. Дуранкулак предизвика буря от любопитство и поздравления сред останали участници в прехода и почитатели на Дунав Ултра маршрута. 

Петдневното предизвикателство завърши успешно и за Никола Габровски от гр. Русе. Той доказа, че “Дунав Ултра” е възможен и за 77 годишни ентусиасти. 

С голям успех в населените места премина тазгодишното преминаване на маршрута “Дунав Ултра”. Различни активности организирани от местни общини, възрастни, доброволци и деца съпроводиха вело ентусиастите в редица градове и села по пътя. Към момента по маршрута продължават да колоездят над 50 колоездачи, които се очаква да пристигнат в с. Дуранкулак до края на седмицата.

Източник: Gustosport.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес