Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

понеделник, 25 септември 2023 г.
понеделник, 25 септември 2023 г.
1 / 1

Връчиха „Почетна значка на град Пловдив“ на първия медалист в борбата - Стоянчо Лазаров


Публикувана: събота, 31 октомври 2020 г.

Първият медалист в борбата за град Пловдив Стоянчо Лазаров получи отличието „Почетна значка на град Пловдив“, което бе гласувано на сесия на Общински съвет, проведена на 22 октомври. На специална церемония по време на откриването на международния турнир по свободна и класическа борба за деца, момчета, кадети и юноши „Купа Пловдив“ председателят на Общински съвет инж. Александър Държиков връчи отличието на заслужилия пловдивски спортист във връзка с 70-годишния му юбилей. 

„За мен е чест да връча това отличие на град Пловдив на г-н Лазаров, който през целия си живот е бил пример за всеотдаен спортист, спечелил много медали за своя град и страна. Още по-голямо уважение заслужават усилията и неуморната му работа във връзка с развитието на този толкова успешен за България спорт.  Пожелавам ви да сте здрав и да продължавате да предавате своя безценен опит на младите“, заяви инж. Държиков.   Председателят на Общински съвет поздрави и всички участници в турнира, пожелавайки им здраве и успех. „Борбата е един от най-успешните спортове за България и аз вярвам, че днес в тази зала са бъдещите наши национални, световни и олимпийски шампиони“, заяви председателят в своето слово при откриването на турнира.

В тазгодишното издание на турнира организиран от Община Пловдив и спортен клуб по борба „Локомотив Пловдив“ взеха участие по 10 отбора в свободна и класическа борба от цялата страна, а общият брой на участвалите спортисти бе 70 в свободен и 58 в класически стил. Възпитаниците на „Локомотив Пловдив“ спечелиха общо 25 медала в двете категории, сред които и няколко шампионски титли. 

Източник: Gustosport.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес