Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

понеделник, 2 октомври 2023 г.
понеделник, 2 октомври 2023 г.
1 / 1
Жана Тодорова

Жана Тодорова: Радвам се, че се завърнах у дома, искам да помогна за победи в ШЛ и нов златен дубъл


Публикувана: петък, 25 август 2023 г.

Една от най-успешните волейболистки на Марица (Пловдив) Жана Тодорова се завърна в клуба след двугодишно отсъствие. Жана е единствената волейболистка на тима със 7 поредни титли в първенството. Ето какво заяви Жана пред клубния volleymaritza.bg при завръщането си в клуба.

– Жана, добре дошла отново в Марица след почти две години. Как се чувстваш?

– Много съм щастлива, че след този труден период за мен се завръщам в моя роден клуб. Тук имам много добри спомени, няколко шампионски титли и имам много хубави моменти в Марица.

– Как преживя тази тежка контузия, която те извади от игра за година?

– Както всеки минал през това нещо. Мислех, че ще бъде по-бързо възстановяването – 6 месеца, но докторите казаха от 9 до 12 месеца. Сега съм на 9-ия месец към края на всичко. По-трудното вече мина. Най-тежко бяха първите 2-3 месеца. Има още около месец, за да започна пълноценни тренировки и тепърва да навляза във волейболна форма, за да мога да помогна на Марица.

– Има много промени, откакто напусна. Интервюто провеждаме в новия спортен ресторант на клуба. Как виждаш промените? 

– Зала също е доста различна, ресторанта е много хубав. Самата тренировъчна база се е подобрила значително. Това е и политиката на Марица и знам, че целта е всяка следващата година нещата да се подобряват.

– Един любопитен факт ти си единствената волейболистка на Марица печелила 7 пъти поред шампионската титла. Какво означава за теб този рекорд и идва ли осмата?

– Наскоро разбрах за този рекорд. Мислех, че има и друга волейболистка със 7 поредни титли. От 15-годишна започнах с женския отбор на Марица. За мен значи много и ми носи удовлетворение, защото е постигнато с родния ми клуб. Бих искала да спечеля още повече титли с Марица.

– Отново ще участваш в Шампионска лига с Марица. Имаш много хубави моменти в груповата фаза на турнира с клуба. Кой е най-любимият ти момент в турнира?

– Най-любимият ми момент е влизането в групите на Шампионска лига, когато победихме руския Енисей (Красноярск) от 0:2 гейма в Русия. Това е целта на всеки професионален спортист да бъде сред най-добрите. Друг много хубав момент е победата над Динамо (Москва) също в Русия в групите на Шампионска лига.

– Да те върна на престоя ти в Украйна. Имаше също много хубави моменти там...

– Престоят ми в Прометей (Днипро) наистина беше много успешен. Спечелихме всичко в Украйна – първенството, Купата, Суперкупата, но за съжаление започна войната и трябваше да се приберем. Успяхме да се класираме и за мачовете в Шампионска лига и всичко беше на много професионално ниво в този клуб. Имах чудесни съотборнички, треньорът Иван Петков, с който дълго време бяхме и в Марица и в националния отбор. Остава един много добър спомен от кариерата ми.

– Какво ще си пожелаеш за новия сезон?

– Пожелавам си на мен и моите съотборнички на първо място здраве, да спечелим златен дубъл и няколко победи в Шампионска лига.

Източник: Gustosport.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес